Jete aktive. Pa probleme.
Pa kufizime ne levizje.

“Klinike profesionale fizioterapie per probleme te ndryshme te pacienteve”

trajtimet

hernia diskale

Hernia diskale shkaktohet nga spostimi i diskut intervertebral i cili më pas mund te shtypi nervat periferik dhe te krijoj dhimbje. Zonat me te shpeshta qe hernia diskale ndodh jane zona e qafes (hernia diskale cervicale) dhe zona e mesit (hernia diskale lumbare). Simptomat kryesore jane dhimbje ne zonen e qafes e cila rrezaton ne dore deri te gishtat ose dhimbje ne zonen e mesit e cila me pas rezaton deri te kemba. Fizioterapia eshte trajtimi kryesor per herniet diskale me qellim rifillimin e ushtrimeve dhe levizjeve, kontrollin e dhimbjes dhe edukimin e pacientit per levizjet e duhura dhe te sakta per hernien qe ka.

skolioza

Skolioza eshte nje devijim i shtylles kurrizore ne forme S ose C. Gjate ekzaminimit te skoliozes vleresohet postura e juaj, aftesite fizike, vleresohet ekzaminimi radiologjik ku percaktojme kendin Cobb i cili nga tregon devijimin e shtylles kurrizore. Terapia skoliozes fokusohet ne ushtrime posturale dhe respiratore me metoden Schroth, metoden Dynamic Neuromuscular Stabilization dhe konceptin Spiraldynamik. Kombinimi i ketyre metodave bene qe postura te forcohet me shume dhe devijimi te permiresohet me kalimin e kohes.

probleme nofulle

Dhimbje te nofulles (art.temporomandibular), deformime te nofulles, dhimbje te kokes dhe qafes janë të gjitha simptoma të cilat vijne nga disfunksioni kraniomandibular (CMD). Simptomat kryesore jane dhimbjet ne faqe, koke dhe fytyrë. Dhimbja e muskujve ka tendence te jete e veshtire per t’u lokalizuar, ndersa dhimbja e artikulacionit temporomandibular zakonisht ka nje karakter rezatues, theres dhe mund te lokalizohet mire perpara (ose brenda) veshit. Simptoma e dyte me e rendesishme eshte kufizimi ne levizshmerine e nofulles se poshtme. Fizioterapia ne rastet e ketyre simptomave fokusohet ne terapi manuale per te realaksuar msukujt dhe indet rreth nofulles, kokes dhe qafes. Perdoren mobilizime te nofulles dhe terapi ushtrimore dhe posturale per te permiresuar levizshmerine e nofulles dhe qafes.

“Aplikimi i terapive dhe metodave me te njohura nderkombetare”

Çmimet

VIZITA

2,000L

60 minunta

SEANCA

2,500L

60 minuta

“Dhimbja kalon vet! Joo nuk kalon, perkeqesohet nese lihet pas dore”

Stafi yne

Klejda-tani fizioterapiste

Klejda Tani PhD

Eksperience 15 vjeçare ne fushen klinike per trajtimin e pacienteve. Shkolluar ne Republiken Çeke ne “Charles” university. Doktore shkencash ne fizioterapi dhe pedagoge ne UST.

MSc. Angjela Caveli

Eksperience klinike disa vjeçare ne trajtimin e pacienteve me probleme osteomuskulare. Specializuar ne trajtimin e pacienteve pediatrik, yoga kids dhe DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilization).

Paula gjoshi

MSc. Paula Gjoshi

Eksperience ne trajtimin e pacienteve me dhimbje kronike permes terapise manuale dhe posturale. Specializuar ne metoden Bobath per paciente me probleme neurologjike.

klinika

“Fizioterapiste me eksperience ne fusha te ndryshme te problemeve fizioterapeutike”

Na kontakto

Kujdesu per veten, shendeti eshte i rendesishem

Adresa

Rruga Nikolla Jorga,
prane gjykatës së Tiranës.

Celular

0689460692

Email Address

treka.fizio@gmail.com

Business Hours

HENE- PREMTE: 9:00 - 20:00
SHTUNE: 9:00 - 13:00