Regjistrohu ne trajnim

Me poshte, vendos “Emrin dhe numrin e Telefonit“.

 

Gjate trajnimit do te mesosh:

  • Ekzaminimin te sistemit temporomandibular dhe kraniomandibular
  • CIlat jane disfunksionet kraniomandibulare dhe tempormandibulare dhe nderveprimin e tyre me gjithe trupin
  • Terapine Manuale ne disfunksionet te artikulacionit Temporomandibular
  • Terapine Ushtrimore ne disfunksionet Kraniomandibulare
  • Aplikimin e Kinesiotape ne regjionin cervikal, temporomandibular dhe regjionin torakal.

 

Lexo me poshte programin:

Dita 1ProgramiLektor
9:00-9:15Arritja dhe regjistrimi i pjesëmarrësveOrganizator: Klejda Tani
9:15-10:30Teori: Anatomia, Fiziologjia artikulacionit temporomandibular, NeuroanatomiaLektor: Eni Belshi
10:30-10:35Diskutim dhe pyetje 
10:35-10:45Pauza e kafes

10:45-12:20Teori: Biomekanika dhe Ekzaminimi i pacientit – AnamnezaLektor: Eni Belshi
12:20-12:30Diskutim dhe pyetje
12:30-13:30Pauza e drekës 
13:30-13:50Teori: Ekzaminimi,testet specifikeLektor: Eni Belshi
13:50-14:45Praktik: Ekzaminimi i pergjithshem i pacientit, anamneza, inspektim, palpimi, testet specifikeLektor: Eni Belshi
14:45-14:50Diskutim dhe pyetje 
14:50-15:00Pauza e kafes 
15:00-15:55Praktikë: Vazhdimesia e palpimit te muskujve dhe testet specifikeLektor: Eni Belshi
15:55-16:00Diskutim dhe pyetje – mbyllja e dites se pare 
Dita 2Programi 
09:00-9:20Praktikë: Perseritje te testeveLektor: Eni Belshi
9:20-9:30Teori : Plani i trajtimit te disfunksioneve temporomandibulareLektor: Eni Belshi
9:30 – 10:30Praktik : Plani i trajtimit – trajtim manual dhe teknikat e lirimit te artikulacionit temporomandibularLektor: Eni Belshi
10:30-10:35Diskutim dhe pyetje 
10:35-10:45Pauza e kafes
10:45-12:25Praktikë: Trajtimi manual i indeve te buta dhe muskujve  rreth artikulacionit temporomandibular – UshtrimeLektor: Eni Belshi
12:25-12:30Diskutim dhe pyetje 
12:30-13:30Pauza e drekës 
13:30-13:40Teori: Ushtrimet dhe aplikimi i KinesiotapingLektor: Eni Belshi
13:40-14:30Praktikë: Ushtrimet specifike manuale dhe me ndihmen e topit per artikulacionin temporomandibularLektor: Eni Belshi
14:30-14:35Diskutim dhe pyetje
14:35-14:45Pauza e kafes
14:45-15:45Praktikë: Aplikimi praktik i Kinesiotape rreth artikulacionit temporomandibular dhe qafesLektor: Eni Belshi
15:45-16:00Diskutim dhe pyetje perfundimtareLektor: Eni Belshi
16:00-16:05Vleresimi i trajnimit nga pjesemarresit
 Mbyllja e trajnimit shperndarja e certifikatave